Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дълг на местното ВиК към ЕНЕРГО-ПРО може да остави Шумен без вода

Снимка: БГНЕС

Шумен е застрашен да остане без вода заради задължения на местното ВиК към ЕНЕРГО-ПРО. От ЕНЕРГО-ПРО обаче успокоиха, че имат готовност да подпишат споразумение за погасяване на дълга от близо милион и 300 хиляди.

Управителят на електроснабдителното дружество Стефан Абаджиев заяви, че новите цени на тока затрудняват работата им. Той обясни, че цената на тока в Североизточна България е най-висока, защото мрежата в региона изисква много повече разходи за поддръжкa:

Напълно разбираме защо правителството и защо регулаторът прави тази политика, която е в момента. Причината е тежката икономическа криза и желанието да се стимулира икономиката, даже за сметка на тези две години, тази и следващата, която беше обявено, този регулаторен период, през който ние нямаме възможност да инвестираме. Единствената наша задача в момента - и ние не се оплакваме. Може да се случи така, че след няколко месеца ние действително да не можем да покриваме разходите си в конкретна ситуация, но в момента нашата борба е да намаляваме разходите, които можем да намалим. Имаме разходи от кражби, имаме разходи от вътрешни процеси, които ние в момента оптимизираме.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна