Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сдружение "Патриот" се присъедини към НФСБ

Снимка: БГНЕС

Националният фронт за спасение на България (НФСБ) и Сдружение "Патриот" обявиха своето обединение. Това е четвъртата формация, която се присъединява към структурата на собственика на телевизия СКАТ Валери Симеонов.

Националният фронт вече се е договорил със сдружението на Слави Бинев ГОРД, ВМРО - НИЕ на бившия пловдивски кмет Славчо Атанасов, както и със "Средна европейска класа". В ръководството на новоприсъединилото се сдружение "Патриот" са двама бивши депутати на "Атака" - Димитър Карлов и Валентин Николов. 

При този Изборен кодекс няма друг начин, по който гражданските сдружения да участват в едни бъдещи избори. Взехме това решение и се радваме, че вратите ни се отвориха и ще можем пак съвместно да работим с Националния фронт за спасение на България, обясни Валентин Николов. 

От НФСБ обявиха, че симпатизанти на "Атака" са се прехвърлили в новото сдружение. Според ръководството става дума за бивши и сегашни общински съветници.

Брифингът на собственика на телевизия СКАТ Валери Симеонов започна с половин час закъснение. По негово настояване с полиция беше изведен екип на близката до "Атака" телевизия "Алфа". Според Симеонов екипът се канел да саботира брифинга.

По публикацията работи: Добромир Видев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна