Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът удължи с месец работата на комисията по случая "Филип Златанов"

Снимка: БГНЕС

Парламентът удължи с един месец срока на действие на временната анкетна комисия за проучване на нарушения, извършени в Комисията срещу конфликт на интереси.

Временната комисия ще трябва да извърши и анализ на проблемите, свързани с прилагането на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и да предложи законодателни промени, решиха депутатите.

Създадена на 5-и септември и работила 2 месеца, комисията изслуша публични лица, държавни служители и кметове, кадрувани от Филип Златанов. Проведена бе и обществена дискусия за промените в Закона за предотвратяване на конфликт на интереси. Заради обема на информацията предложението на Коалиция за България бе работата на комисията да продължи още 30 дни. Очаква се да бъде направен и избор на кандидати за Комисията срещу конфликт на интереси от парламентарната квота.

Парламентарният контрол започва в 11 часа с участието на 8 министри. Пръв на депутатски въпроси ще отговаря министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов. В парламентарния контрол ще участват и министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов, на земеделието и храните Димитър Греков, на образованието Анелия Клисарова, на отбраната Ангел Найденов и други.

По публикацията работи: Даниел Инков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна