Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Динев: Ще протестираме мирно пред НС. Очакваме силови действия срещу нас

Снимка: dnevnik.bg

Ивайло Динев - участник в окупацията на СУ, каза в "Преди всички", че ще продължат с окупацията и действия срещу парламента. В блокадата ще участват студенти от всички университети, които са в Националния щаб. Обсъждахме какво да правим следващите няколко дни. Решихме: излизаме навън. Липсва чуваемост, а и програмата на това извънредно заседание на Народното събрание е доста интересна и се очаква ние да реагираме. Ще се обсъжда нов заместник-председател на Народното събрание. /.../ Имаме работни групи, които през последните седмици обсъждаха образованието и здравеопазването. Излязоха с декларация относно визията за това. Нашите изисквания са към следващите правителства, от това правителство искаме само оставка.

Ние сме решили да протестираме мирно. Радикален протест означава агресивен протест. Ще тушираме всякакви опити за агресия. Ивайло Динев каза, че очакват намеса на полицията.

Александър Николов - докторант от СУ "Св. Кл. Охридски" съобщи, че в подписка срещу окупацията на СУ са се подписали общо 600 преподаватели и студенти. Очаква се броят им да достигне 1000 души. Все по-голямо влияние, външно - има. Бивш американски посланик е бил допуснат в сградата, а служителите там, преподавателите, студентите - не. Това е недопустимо.

Целите интервюта на Таня Милушева с Ивайло Динев и с Александър Николов можете да чуете от звуковите файлове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна