Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снежана Тодорова, главен секретар на СБЖ и писателят Светослав Нахум в „Часът на думите”

Снимка: Архив

Снежана Тодорова, главен секретар на СБЖ:
„Би следвало цялото общество да е много благодарно за това, което правят журналистите, защото благодарение на техния труд разбираме за всичко, което се е случило у нас и по света”
- казва в едно от интервютата си Снежана Тодорова.

Светослав Нахум е роден на 24 декември 1970 г. в София. Пише проза. Започва литературната си кариера на страниците на сп. Родна реч” през 80-те години, получава грамота за белетристика. Автор на повестта Вълчият вой” (1994), на сборника разкази „Заловеният Еднорог” (ИК „Пламък”, 2007) и романа Raptus (изд. „Захарий Стоянов”, 2009). Има публикувани разкази в редица печатни медии, включително сп. „Везни”, сп. „Знаци”, в. „Словото днес” и други. Член на редакционната колегия на списание „Пламък”. Има разкази и на английски език, както и есеистика. Сътрудничи на Международна фондация Европейски форум” и литературен кръг и списание Pegasus, Германия.
Разказите му „Изворът” и „Заловеният Еднорог” са преведени на немски език и са представени по време на българо-баварските литературни дни през 2007 г. Публикува разкази и рецензии във виртуалното студио на Франсис Форд Копола - Zoetrope. Романът Raptus е преведен на английски език и предстои публикуването му в САЩ.

(по материали на сайта „Литературен свят”)

По публикацията работи: Слави Георгиев и Кристина Белчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна