Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За децата бежанци с грижа и любов

Диана Вакарелска от УНИЦЕФ България, Гинка Шуклева - държавен експерт в ДАЗД, Цвета Николова и Марияна Стоянова, ръководител на Бежанснко-мигрантската служба на БЧК (от ляво надясно) в студиото на предаването
Снимка: Емил Николов
Много думи за бежанците се изприказваха, много опасения бяха заявени открито, на много коментари се наслушахме. Но темата за децата бежанци някак остана в страни и не се акцентира. И Именно за децата бежанци с грижа и любов подхващаме разговор сега. Защото не можем да останем безразлични след покъртителните кадри с деца зад прозорци с решетки или деца протягащи ръце към пакети с храна. Дълбокото ми убеждение е, че това не трябва да се случва на никое дете. Но ако все пак се случи заради злонамерените амбиции на възрастните, децата трябва да имат право на специална закрила и специално отношение.
Какво правим ние, обществото ни, държавата с нейните институции? На тези въпроси отговори потърсихме в "Познати и непознати" от Мая Гетова – директор на Интеграционен център към ДАБ, Марияна Стоянова - ръководител на Бежанско-мигрантската служба на БЧК, Гинка Шуклева - държавен експерт от ДАЗД и Диана Вакарелска от УНИЦЕФ - България.
Екипът ни се срещна и с българския гражданин от сирийски произход Аладин Харфан, който помага на свои съграждани-бежанци, отседнали в гр. Съединение.
По публикацията работи: Цвета Николова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна