Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В 49 селища в Ловешко има проблеми с цифровата телевизия

49 населени места в Ловешка област имат проблем с цифровия ефирен сигнал, сочи проверка, разпоредена от областния управител Милко Недялков.

Най-проблемен е районът на община Ловеч. От 34 населени места в 13 въобще няма цифров сигнал. Седем села от община Тетевен са без цифров ефирен сигнал. В Троянско ефирна телевизия не могат да гледат в 5 села, а в други шест сигналът прекъсва, а някои телевизионните канали липсват. Във високопланинската община Априлци три села са без сигнал, а в други той е на 50%. Сериозни проблеми има и в град Угърчин и още четири села от общината. Засегнати от липсата на цифрова ефирна телевизия са и жители на общините Луковит и Ябланица. Единствено в община Летница няма проблеми със сигнала.

От областната администрация обясниха, че с прието постановление на Министерския съвет са отпуснати 600 хиляди лева на засегнатите селища, за да бъде осигурен сигнал. За проблема са уведомени министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов и председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков.

По публикацията работи: Пламен Христов - кор. на БНР в Ловеч
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна