Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приемат проекти за създаване на стопанства на млади фермери в Благоевград

Снимка: Архив

Днес започна приемът на проекти за създаване на стопанства на млади фермери, който ще продължи до 20-и декември. Пред Областната разплащателна агенция в Благоевград цяла нощ имаше десетки чакащи.  

Още вчера в Областния център започнаха да пристигат десетки кандидати с проекти от целия регион и останаха тук цяла нощ. Още от 6 сутринта чакаме тук, споделят те. 

Около 6 часа сутринта в полицията е получен сигнал за струпване на много хора пред входа на закрития пазар в Благоевград, на чийто трети етаж се намира Областната разплащателна агенция. Пристигналите на място патрулни екипи оказват съдействие на младите фермери по организацията и пропускателния режим. Ще бъде трудно, много са кандидатите, опасяват се те.

Мярката за подпомагане на младите фермери беше отлагана два пъти - през май и септември. Намален бе повече от два пъти и финансовият ресурс, с който до края на годината могат да се финансират 400 проекта. Очаква се втори транш през май идната година. Това е причината хората от областта да бъдат недоверчиви и подозрителни.

Точно в 9 часа системата за прием на проекти беше активирана от централното управление на Фонд "Земеделие" в София. Експертите ще работят до 19.30 часа.

По публикацията работи: Кети Тренчева - Благоевград
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна