Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Между 70 и 100 милиона годишно трябва да бъдат инвестирани в регионалните пътища

Между 70 и 100 милиона лева годишно трябва да бъдат инвестирани в рехабилитацията на малките и междуселищните пътища. Това заяви в Ямбол министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева. През последните 20-30 години са забравени малките и междуселищните пътища, заяви министър Терзиева:

Това е необходимо както за училищата, децата да могат да ходят безпрепятствено на училище, линейките да стигат безпрепятствено до къщите на хората, всички го виждаме това.

Същевременно продължава и строителството на големите пътни обекти.

По Оперативна програма "Транспорт" имаме заделени около 490 млн. евро за строителството на магистрали. Първият и най-приоритетен обект - това е "Струма 3". Тази част от магистрала "Струма" трябва да бъде започната да се строи, трябва да бъде завършена през 2020-а година. Това е условие на Европейската комисия, припомни Терзиева. 

В Ямбол министър Терзиева откри над 5 километра и половина основно ремонтиран пътен участък в индустриалната зона. Стойността на обекта е близо 5 млн. лева, като средствата са от Оперативна програма "Регионално развитие".

По публикацията работи: Даниела Костова - кор. на БНР в Ямбол
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна