Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Татяна Дончева официално напуска редиците на БСП

Татяна Дончева официално напуска редиците на БСП. Това стана ясно по време на заседанието на Националния съвет на партията. Смятана за един от най-големите критици на партията, тя е подала заявление за отказ от членство в началото на седмицата. Националният съвет на БСП провежда заседание, закрито за журналисти.

Депутати и членове на НС на БПС увериха преди заседанието, че не знаят за напускането на Дончева и че научавали от медиите. Румен Петков припомни, че Дончева е обявила за това си намерение още преди година:
Така че мисля, че се е забавила.

Не съм изненадана, това се подготвяше отдавна. Преди много време се опитвах да кажа на Татяна, че не върви по правилния път, това беше моето мнение, защото винаги съм я ценяла и като човек и като политик. Очевидно нейният избор е друг. Този избор трябва да се решава, каза евродепутатът Илияна Йотова.

Депутатът Красимир Янков обясни, че според устава на БСП заявлението за напускане от Татяна Дончева не трябва да се гласува, защото е личен избор, а и Дончева не си е плащала членски внос от 2 години.

На "Позитано" 20 се носят слухове,че още двама се готвят да напуснат БСП. Цитираха се имената на Симеон Славчев и Георги Кардашев от Младежкото БСП, но това засега не е официално потвърдено.

НС на БСП е изслушал отчета за дейността на евродепутатите от Левицата. Илияна Йотова съобщи, че в момента вървят номинациите за евролистата, която трябва да бъде готова до началото на февруари:

Доколкото разбирам няма никакви драми по отношение на листата. Издигат се и нашите имена, на досегашните представители в листата, издигат се и млади хора.

Пленумът прие и позицията на партията за бежанската вълна.

За чест на българското правителство към днешна дата имаме нулево преминаване на българо-турската граница, посочи Атанас Мерджанов.

Бившият вътрешен министър и бивш депутат от Коалиция за България Румен Петков се закани да критикува ръководството, че партията не спазва предизборните си обещания. Сред тях бяха премахването на пълната забрана на тютюнопушенето на закрити обществени места, както и задействането на проекта за АЕЦ "Белене".

По публикацията работи: Лили Царева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна