Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Управителят на ВИК-Варна Валентин Вълканов беше сменен на общо събрание на дружеството

Управителят на ВИК-Варна Валентин Вълканов беше сменен на общо събрание на дружеството. На негово място е избран нов управител. Представители на синдикатите и част от служителите протестираха пред сградата на фирмата, в която имаше засилено полицейско присъствие.

Представителят на държавата Христо Станчев - директор на дирекция в МРБ, не разреши на журналистите да присъстват и заяви, че според Закона, Министерството може да смени управителя, но не посочи никакви мотиви.

Стоил Найденов - председател на КНСБ заяви, че смяната е изцяло политическа, а служителите настояват Вълканов да не бъде освобождаван:

За тези две години, откакто беше върнат г-н Вълканов, предприятието от колапс беше изведено в много добро финансово състояние. Хората са доволни от постигнатите резултати.

След събранието, на което само представителят на община Варна Николай Дочев гласува против, Валентин Вълканов коментира ситуацията:

Според мен си е чиста пародия на провеждане на събрание. Би следвало едни отговорни хора, каквито са представителите на Министерството, да реагират по малко по-различен начин. Те спазиха закона, но това не е причина да смятам, че това, което го свършиха е правилно.

Служителите на ВИК дружеството пред сградата аплодираха досегашния си управител.

Заместник-кметът на община Варна по правните въпроси Пламена Маринова съобщи, че още днес общината ще обжалва смяната на Вълканов в Окръжния съд.


По публикацията работи: Даниела Стойнова - кор. на БНР във Варна
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна