Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Бисеров се яви като свидетел по делото срещу Октай Енимехмедов

| обновено на 16.01.14 в 14:23
Снимка: БГНЕС
Христо Бисеров се яви, за да свидетелства по делото срещу нападателя на Ахмед Доган Октай Енимехмедов. На влизане в съдебната зала той отказа коментар както по делото, така и за обвиненията си за пране на пари.

С разпореждане на съда бившият втори човек в ДПС беше обявен за общодържавно издирване, за да бъде призован по делото, след като призовкарите направиха няколко неуспешни опита да го открият. Десетина дни отне пътуването на разпореждането от сградата на Съдебната палата до органите на МВР. Малко след това стана ясно, че призовката за Бисеров е получена от адвоката му Христо Ботев, така че той се води редовно призован.

Бисеров е последният свидетел по делото срещу Енимехмедов, което върви към финал около навършването на една година от драматичната конференция на ДПС, по време на която Ахмед Доган обявяваше, че се оттегля от политиката, a 26-годишният студент направи три неуспешни опита да го простреля в слепоочието.

Заради разминавания между показанията на Христо Бисеров и тези на служителя на НСО Георги Райков съдът насрочи очна ставка между двамата на 12-и февруари. И преди разпита, и след него Бисеров отказа да отговаря на въпроси, свързани както с покушението срещу Ахмед Доган, така й за повдигнатото му обвинение в пране на пари и недеклариране на доходи.

Чуйте още подробности от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна