Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевенски превозвачи изготвиха списък на нелегалните си конкуренти

avtobusi_bgnes
Снимка: БГНЕС

Списък със 120 леки автомобила и бусове, които извършват нелегални превози в Плевенска област, са изготвили от местното сдружение на автобусните превозвачи. Оттам предупреждават за масови фалити, защото  сивият сектор в превозите им отнема половината от пътниците. В писмо до офисите на НАП във Велико Търново и Плевен от браншовото сдружение настояват за цялостна проверка на нередовните превозвачи. Палушка Георгиева - председател на сдружението конкретизира:

Предложили сме да участваме в тези техни проверки и да им посочим автомобили, да им посочим местата, откъдето тръгват и където пристигат. Тези превозвачи не плащат данъци, лицензии, не плащат разрешителни и други институционни разходи.

Нелегалните превозвачи са навсякъде, твърдят от сдружението. Шофьори с бусове и леки автомобили спират до автогарата и предлагат да возят пътници на цената на билета. Така в автобуса пътуват по двама-трима души, а понякога и никой. В браншовото сдружение не крият тревогата си от реалната опасност малките превозвачи да не могат да устоят на нелегалната конкуренция и да фалират. Шестима вече са спрели работа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна