Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на Коиловци заплашват с бунт заради денонощните набези на крадци

Снимка: БГНЕС

Жителите на плевенското село Коиловци заплашват с бунт заради денонощните набези на крадци . От последните 22 кражби, 8 са разкрити и техните автори са от съседното село Мечка, където не остана неограбен дом. Кметът на Коиловци Красимир Иванов разказа:

През ден, през два, през три нощи има кражби в селото. Това са такъв тип кражби трудно доказуеми, фактически няма как да докажеш, знаеш, че са станали, но в съда няма как  да докажеш, че тези неща са твои. Цветните метали веднага се изнасят по пунктовете.

В областната дирекция на МВР в Плевен са предприети конкретни мерки. Директорът Йордан Каменов заяви:

Разпоредил съм засилване на полицейското присъствие в тъмната част на денонощието чрез изграждане на мобини патрулни групи, допълнителни секретни постове извън територията на населените места и ще командировам допълнително служители от други районни управления.

Красимир Иванов е изпратил предложение до община Плевен в трите съседни села - Коиловци, Мечка и Бръшляница, чрез обществена поръчка да влезе охранителна фирма, която със съдействието на полицията да запази реда и спокойствието на хората в селата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна