Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миков: Много чуждестранни инвеститори се интересуват от българската енергетика

Снимка: БГНЕС

Има много чуждестранни инвеститори, които се интересуват от българската енергетика, това каза в Плевен председателят на Народното събрание Михаил Миков. Според него проектът АЕЦ "Белене" има своите перспективи и след внимателна експертиза ще бъде продължен.

Миков  уточни, че проектът никога не е отпадал от интересите на БСП и правителството.

Едно е да говориш  за един проект, съвсем друго е да се правят стъпките, да се направи експертизата, да се види колко струва дотук, включително и обсъждане на въпросите, които стоят по отношение на арбитража с руската страна. Но, смея да ви кажа, че има много инвеститори, не един, много, които се интересуват от инвестиции в българската енергетика, както в ядрената, така и в топлоцентралите, както от  запад, така и от изток.

Миков категорично отхвърли определението „скандални“ за назначенията в Комисията за финансов надзор:

Кой и защо ги нарича скандални. Нямат образование? Нямат опит? Не разбират от тази работа? Защо са скандални? Поне едната кандидатура е била в Комисията по финансов надзор. Имам предвид Ралица Агайн. Не съм чул досега някакви скандали.

В Плевен председателят на Народното събрание Михаил Миков участва  в общинската конференция на БСП. Листата на плевенските социалисти за номинираните за изборите за евродепутати се води от Сергей Станишев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна