Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Народни избраници платиха глоби за скоби на колите си

Снимка: БГНЕС

Депутати от всички парламентарни групи масово напуснаха пленарната зала след 13.00 часа, след като разбраха, че слагат скоби на автомобилите им.

Депутатът от БСП Борислав Гуцанов поиска почивка и обясни защо няма кворум при гласуването на текстове от Закона за ограничаване изменението на климата: Не вярвам да има народен представител, който да не знае, че в момента слагат скоби на колите, които са паркирани пред парламента в охранителната зона и затова голяма част от колегите излязоха, включително и колеги от ГЕРБ и от БСП. В момента са със скоби и си платиха глобите. Предполагам, че и от ДПС също. Другият вариант е, който аз предлагам,  е 10 минути почивка, за да може да се организира Народното събрание, след което предлагам прегласуването.

Само няколко минути след това скобите на автомобилите на депутатите бяха свалени.

По принцип депутатите паркират на служебния паркинг, който се намира в охраняемата зона. Около 15-ина коли обаче се намираха до градинката, местата до която не са служебен паркинг, но пак са в зоната за сигурност около парламента. Затова заместник- председателят на комисията по транспорт Георги Свиленски изрази недоумение от това как служителите на "Паркинги и гаражи" са стигнали до депутатските возила.Той не каза кой на кого се е обадил, за да може скобите да бъдат махнати. Служителят на "Паркинги и гаражи" не коментира кой е наредил да се слагат, а после да махат скобите на депутатските автомобили.

От Центъра за градска мобилност обясниха за "Хоризонт", че скобите са поставени при рутинна проверка за паркирането в "синята зона" около храм-паметника "Св. Александър Невски". Проверени са всички коли на площада, до които е имало достъп и които не попадат в заградената зона за сигурност около Народното събрание.
Скобите на автомобилите на депутатите бяха свалени бързо, но народните представители са платили глоба.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна