Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичната организация на БСП издигна Станишев за водач на листата за ЕП

4
Снимка: Добромир Видев

Около 30 души протестираха пред централата на БСП в София. Демонстрантите развяваха български знамена и скандираха "Оставка". Край сградата има полицейско присъствие заради пленума на БСП

Софийската партийна организация на БСП издигна кандидатурата на Сергей Станишев за водач на листата за Европейски парламент. Това е посоченоо в позицията на Софийската партийна организация на БСП, която беше приета след заседанието тази сутрин. В позицията си също така се разграничават от инициативата на Георги Първанов, който ще създаде отделна кандидатлиста за европейските избори. Остовният политически опонент на социалистите остават ГЕРБ и партиите вдясно. 

Софийската партийна организация на БСП прие и позиция, осъждаща действията на Георги Първанов с АБВ. Делегатите на конференцията снемат политическото си доверие от членовете на БСП, които подкрепят и работят за паралелната листа. Шефът на софийската организация Калоян Паргов обясни:

Нормата на политическо въздействие, свързана със снемане на политическо доверие, е много по-силна и когато цялата партия ти снеме политическо доверие, това значи много повече, отколкото ако ти си си прекратил членството. В самия устав няма такава формулировка "изключване" , както беше тиражирано в рамките на тази седмица в редица медии. Ние не сме свалили персонално, т.е. не са посочени в позицията, а към всички, които подкрепят една такава алтернативна листа, които работят за една такава алтернативна или по-скоро паралелна листа.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна