Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ с декларация, осъждаща опитите за прикриване на скандала с Моника Станишева

Цонев: Българските граждани се интересуват къде отидоха 8-те милиарда, които ГЕРБ изхарчи

Снимка: Ивайло Михайлов
В началото на пленарния ден ГЕРБ излязоха с декларация, с която осъдиха опитите за прикриване на скандала с получени и върнати 60 000 евро от Моника Станишева.

Цвета Караянчева
от ГЕРБ настоя за парламентарна комисия, която да разгледа обстоятелствата по скандала:

За пореден път името на България е компрометирано в международен план. На този фон е срамно и неадекватно мълчанието на управляващите, които се опитват да заровят глави в пясъка като политически щрауси. Ако останат дори най-малки съмнения за конфликт на интереси, Сергей Станишев трябва да подаде оставка от всички заемани политически постове. Правителството на БСП, ДПС и "Атака" също трябва незабавно да подаде оставка
.

Мая Манолова от БСП не видя нищо притеснително в искането, но заяви,  че не е правилно да се атакуват членове на семействата на политици.

Става дума за безобразни спекулации и за една отвратителна атака срещу съпругата на лидера на БСП. Тези  спекулации уронват престижа на администрацията на ЕП

От ДПС контрираха с декларация, че трябва да се прекратят внушенията за измислени скандали. Йордан Цонев върна топката, като припомни кое е измислен скандал:

Изнесените в общественото пространство твърдения за кореспонденцията на лидера на българската опозиция, както самият той се титулова -  Бойко Борисов, за подстрекателство и плащане на криминални елементи да бъде извършван пуч срещу законно избраното българско правителство. Това ли са измислените скандали? Българските политици ще се занимават с това, което интересува българските граждани - къде отидоха осемте милиарда, които ГЕРБ изхарчи?

Мая Манолова от БСП не видя нищо притеснително в искането, но заяви,  че не е правилно да се атакуват членове на семействата на политици.

Става дума за безобразни спекулации и за една отвратителна атака срещу съпругата на лидера на БСП. Тези  спекулации уронват престижа на администрацията на ЕП.

Моника Станишева вече обяви, че се отказва от европроекта. Агенцията ѝ ще върне на ЕП получения аванс.





Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна