Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради протест отмениха конкурс за отдаване под наем на търговски обекти в Плевен

Снимка: pleven.bg
Обявеният за днес конкурс за даване под наем на 11 павилиона за продажба на вестници, цигари и пакетирани храни в Плевен няма да се проведе. Повод за отмяната е протестът на недоволни търговци, които обвиниха общината, че не защитава малкия и средния бизнес.

В петиция до ръководството на общината, протестиращите изразиха тревогата си от решението павилионите да бъдат отдадени изцяло с една процедура и възможността те да дублират местата на сега действащи търговски обекти. Според Явор Начев, организатор на протеста, се вижда как една верига магазини цели да монополизира пазара. Според него много от хората са уплашени и виждат в случващото се край за своя бизнес.

Според председателя на постоянната комисия по финанси и бюджет Мартин Митев няма основания за отмяна на решението и заяви, че е противник на убиването на малкия бизнес в Плевен.

Недоволните поискаха да бъде изяснено на колко търговци е отказан общински терен през последните десет години и какви са приходите в общинския бюджет от дребните и средни търговци.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна