Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов няма да се яви пред анкетната комисия, която проверява и твърденията за негова среща с Петното

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да се яви пред новата анкетна комисия, която ще проверява и твърденията за негова среща със задържания Бисер Миланов-Петното. Борисов се аргументира така:

Тези дни гледам едни анимационни филмчета на Павката и Ментата. Първо, трябва да се разбере през годините кой с кого се е виждал. Някой много се е уплашил, че може да разкаже за тази една година, някой от тях, как финансираха пуча срещу ГЕРБ, как всичките тези хора ходеха да бъдат уж различна гледна точка. Някой много се е уплашил, че могат да разкажат кой ги покани в МС на среща с премиера Орешарски. Кой прати Корнелия Нинова до това кафе? И сега иска да ми сложи на мене едно леке. Няма да стане! Първо ще обясняват те, тогава може аз да отговарям за каквато си искам постъпка.

По повод докладите на Сметната палата за злоупотеби с държавни пари при "Авиоотряд 28" Борисов заяви:

Искам специално да благодаря на Сметната палата, защото и двата доклада - и за МС, и за отряд 28, са изключително коректни, точни и формулирани правилно. Всички полети на тези въздухоплавателни средства са платени надлежно с фактури, без никаква щета, а точно обратното - дошли са приходи в държавата, защото тези въздухоплавателни средства, купени от Станишев, абсолютно не са никакви правителствени, само по книга са правителствени, въздухоплавателни средства. Това са пътнически, нискотарифни самолети, вертолети. Вертолетите са на 30-40 години сигурно.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна