Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Медицинския университет в Плевен посрещат новоприетите чуждестранни студенти

С тържествена церемония в Медицинския университет в Плевен ще бъде открита учебната година за новоприетите 140 чуждестранни студенти. Те ще се обучават в англоезичен курс по медицина. Първокурсниците са от 24 държави в Европа, Азия и САЩ. За първи път сред новоприетите има студенти от Кения и Русия.

Най-многобройна е групата на студентите от Великобритания - 63. В първи курс са записани 19 студенти от Германия, 11 от Индия, сред тях се нареждат групите от Испания, Турция, Италия, Гърция, Канада и Япония.

Ректорът на Медицинския университет професор Славчо Томов е категоричен: Тук те винаги са и ще бъдат добре дошли. Ние ще направим всичко възможно да се адаптират максиално бързо и за да постигнат максимално бързо добри резултати.

Обучението по медицина е изцяло на английски език и е въведено в Плевен от 1997-а година. Досега са се дипломирали десет чуждестранни випуска лекари. Ректорът, професор Томов, не крие гордостта си: Имаме студенти чуждестранни, след завършването си, които останаха тук, да специализират и то отличниците на випуските, което говори, че нивото на обучение наистина е добро.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени