Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Домакинска загуба на "Монтана 2003"

Баскетболистките на Монтана изненадващо допуснаха домакинска загуба от Нефтохимик 2010 /Бургас/. Гостенките измъкнаха победа с 81:80 точки. С този успех бургазлийки се осигуриха второто място.

В зала "Младост" баскетболистките на Нефтохимик започнаха убедително и поведоха. Монтанчанки успяха да стигнат до обрат в резултата три минути след началото на втората четвърт. Тогава след кош на Наталия Топалова Монтана поведе с 32:31 точки за първи път. На почивката домакинките имаха крехък аванс от 1 точка - 47:46. Третата четвърт бе равностойна в началото. В 28-та минута Монтана вече имаше аванс от 9 точки - 67:58. В решителната последна част шампионките заиграха по-добре и след 12:1 доведоха резултата до 78:70 точки в тяхна полза. Минута преди края Монтана стопи аванса на 3 точки. 15 секунди преди края гардът на монтанчанки Ивелина Вранчева вкара тройка за 80:81 точки. В последната атака домакинките не успяха да вкарат и мачът приключи при този резултат. Рускинята Катерина Дорогобузова бе най-резултатна за Нефтохимик с 28 точки. За Монтана Димана Макариева отбеляза 21.

До края на редовния сезон Нефтохимик има да изиграе три мача, а дори и да паднат във всички, ще бъдат с 8 загуби. Монтанчанки вече имат толкова, а предимството в директните двубои е на страната на Нефтохимик с 3:1 победи.
 
Така бургазлийки ще са втори преди плейофите, като едва ли се надяват Дунав 8806 да сбърка всичките си последни мачове и да го изместят от върха.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна