Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученичката, изчезнала при посещение на "Царевец", е открита на 7-8 км извън В. Търново

Димитър Машов
Снимка: Здравка Маслянкова

Повече от 100 полицаи, пожарникари, доброволци и таксиметрови шофьори над три часа издирваха 11-годишно момиче от Габрово, което се изгуби по обяд на излизане от крепостта "Царевец". 
Детето беше намерено невредимо извън Велико Търново, на междуселски път. 

Ученическа група от Габрово днес е била на посещение в крепостта "Царевец". По обяд учителките забелязват, че момичето го няма. Към 13:15 часа е подаден сигнал на телефон 112 за изчезналото дете. 

Велико Търново беше блокирано от полиция заради издирването. Детето беше намерено малко преди 17:00 часа.

Директорът на ОДМВР старши комисар Димитър Машов:

"Детето го намерихме на пътя между Шемшево и Буковец, в добро състояние. Километрите са около 7-8. Изминало е такова разстояние пеша. Беше намерено от наши служители. Към настоящият момент не мога да кажа какво е казало детето пред колегите, тъй като преди малко го докараха и тепърва ще работят с него. Нека да приключим с работата, да получим цялостна информация и тогава вече мога да кажа повече подробности - дали ще се търси отговорност, каква отговорност на учителките, да се запознаем изцяло със случая, тъй като бяхме ангажирани изцяло с издирването към настоящия момент", посочи комисар Димитър Машов.

В полицията бяха и учителките. Те не пожелаха да отговарят на журналистически въпроси как е станал инцидентът и защо не са опазили детето, както и дали то има ментално заболяване, за което е нужна по-специална грижа. 

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени