Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирослав Милчев е първи на шахматен турнир в Кула

Мирослав Милчев от Видин е победител в ІХ-то издание на традиционния шахматен турнир с домакинство Кула. Ителектуалното състезание е организирано от Община Кула и Шахматен Клуб "Найден Войнов" Видин и събра 30 амбицирани и жадни за победа участници от Видин, Монтана, Враца, Свищов, София и Зайчар. В двата турнирни дни се изиграха седем кръга с времева контрола 50 минути, плюс 10 секунди на ход.

 
"Първата изненада поднесе младата надежда на видинската шахматна школа Радостин Бушев, на 13 години, който успя да победи майстора на спорта Красимир Бочев в първия кръг на турнира", каза за РАДИО ВИДИН Евтим Стефанов, председател на видинския шахматен клуб "Найден Войнов" и добави, че за състезателите от Видин е повече от добре, когато срещу тях на дъската седнат такива известни противници.

 
Второ място взе международният майстор Васил Тричков, който е родом от Кула, но живее в чужбина. Трети е предсадателят на ШК "Найден Войнов" Видин Евтим Стефанов.

Друг международен майстор- Кирил Бадев от "Марица Изток" Раднево- остана четвърти. Специални награди бяха спечелени от: Владимир Владимиров от Монтана за първо място ветерани; Чедомир Вранянац - първо място трансграничен състезател; Радостин Бушев- за първо място до 14 години. Състезателите от Кула Венцислав Вътов и Любомир Георгиев получиха награди за местен и неградиран състезател.

Следващият турнир от серията на градското първенство на Видин ще се проведе в Белоградчик, на 30 юни, а наградният фонд ще бъде от 1000 лева. От 20 до 26 август предстои третото издание на Балканския шахматен фестивал за любители, с награден фонд 15 000 лева.
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна