Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гребци от Козлодуй в състезание по ветроходство във Варна

Двадесет състезатели от секция "Гребане" към атомната електроцентрала в Козлодуй са във Варна, където ще участват в Спартакиада по морски спортове на Военноморските сили и в открито Държавно първенство по ветроходство с лодки Ял- 6. Двете спортни събития е предвидено да се случат в периода 6 - 10 август, а козлодуйските момчета ще се представят в дисциплините гребане, ветроходство, хвърляне на хвъргало, теглене на въже.

"Две години печелим спартакиадата, а през 2010 година спечелихме и ветроходството. През месец май отново в морската столица младежите от отбора са завоювали четвърто място. Състезанията са били за купата на началника на Висшето военноморско училище "Н.Й.Вапцаров", а конкуренция е била сред осем мъжки и четири юношески отбора. В края на юни месец в Силистра юношите от Спортен клуб "Атом" са спечелили комплексна купа и първо място, като са оставили назад в класирането отбори от Варна и Силистра. За трети път участват юношите на клуба в това състезание за купа "Поларис". В отборното класиране имаме три първи места - в дисциплините теглене на въже, хвърляне на хвъргало и стрелба с въздушна пушка, едно второ по гребане и две трети по преодоляване на преграда и правене на морски възли"- каза треньорът на отбора Огнян Панов.

Момчетата, които са спечелили индивидуални медали в надпреварите, са Георги Караджов, който на стрелба е станал първенец, следван от съотборника си Веселин Гогошев. Стефан Балиев е станал втори при хвърлянето на хвъргало, а трети- Тони Станоев също от Козлодуй.

Отборът се събира два пъти седмично, за да тренира, а лодките, с които разполага клубът са две, по на 22 години. Юношите са картотекирани в отбора на Спортен клуб "Атом", а младежите и мъжете се състезават в спортната секция към централата, уточни още Панов.
По публикацията работи: Лили Рашкова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени