Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младите огнеборци от Берковица представят областта в курорта Албена

Берковското Трето основно училище е областен първенец в състезанието "Млад огнеборец". Ученическото състезание на младежките противопожарни отряди се проведе на стадион "Мрамор" в Берковица. В него взеха участие победителите в районните състезания "Млад огнеборец" от гр. Монтана, гр. Лом и гр. Берковица. В областния кръг на състезанието сили мериха VІ-то ОУ "Любен Каравелов"- Монтана, ІІ-ро ОУ "Константин Фотинов"- Лом и ІІІ-то ОУ "Иван Вазов"- Берковица.

© Снимка: Петя Генова

Състезанията се проведоха по спортните дисциплини "бойно разгръщане на състезателна пътека" и "400 метра щафетно бягане с препрятствия". Всеки отбор включваше по 9 души и един резервен състезател.

Берковското Трето училище се класира на първо място и ще представи областта на Републиканското състезание, което ще се проведе от 07-10 юни 2013 г. в курорт Албена.

 
 
Целта на състезанието е да се повиши физическата дееспособност на младежите и да развие практическите им умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии. Инициативата се организира от Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението"- Монтана.
По публикацията работи: Петя Генова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени