Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драгомир Стойнев призова за ревизия на поставените от Европа цели за по-малко въглеродни емисии

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев
Снимка: БГНЕС

На среща с представители на френския бизнес енергийният министър Драгомир Стойнев призова Европа да не се ограничава прекомерно във въглеродните емисии. Според Стойнев огромните ограничения към фирмите, работещи в Европа, ще ги накарат да напуснат континента и да се насочат към Съединените щати и Китай, където няма ограничения за въглеродните емисии.

Целта ни за намаляване на емисиите през 2030-а е 40 на сто. Това според министър Стойнев е пречка, която Европа сама си налага:

Предприемачите, тъй като това са им допълнителни разходи, ще преместят своето производство извън Европа. Ще отидем в държава, която граничи с Европа и замърсява повече, какъв е смисълът ние да си налагаме именно такива ограничения.

Енергийният министър призова за реиндустриализация на европейската икономика, което по думите му не означава строителство на нови заводи и да пушат комини, а да се насърчи бизнесът да работи повече в промишлеността, тъй като едно работно място там дава още три в допълнителните дейности около себе си.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени