Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заповядайте на "Еднорози" във Второ студио на БНР

| обновено на 24.02.14 в 09:22

Премиерата на радиопиесата „Еднорози” в ефира на БНР беше на 9-и февруари, а сега две седмици по-късно ще я представим и пред публика.
От две-три години редакция "Радиотеатър" организира такива представления във Второ студио, на първия етаж в старата сграда на Националното радио. Усещането да слушаш аудиодрама в салон и заедно с други хора е нещо друго. Разликата е както да гледаш филм в киносалон или сам пред телевизора. Има споделено усещане и обща енергия.

Но какво ще гледаме – питат се повечето хора, които още не са идвали – нали няма нищо за гледане? Ще видите, че има. Това е "филм", който се възприема чрез слуха и се "прожектира" в главата. И обикновено хората, които веднъж са дошли, идват пак.
След слушането ще ви представим част от създателите на тази пиеса-басня – Митко Новков, Георги Арнаудов и младата режисьорка Тамара Янков. Разговорите във Второ студио са неформални и понякога се превръщат в дискусии, а специално тези трима събеседници са доста забавни. Накрая ще има и чаша вино.

Начинът да попаднете на това събитие е съвсем прост. Само трябва да дойдете пред входа на БНР в понеделник, 24-ти февруари, десет минути преди 17 часа, за да можем да ви посрещнем и да ви заведем до студиото. Очакваме ви.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна