Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станишев със съмнение, че ГЕРБ са покровителствали наркоканали

Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев изрази съмнение, че по време на управлнието си ГЕРБ е покровителствал канали за трафик на кокаин. Последва отговор и на ГЕРБ.

Очевидно общинският съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев е бил свързан по неоспорим начин с един от кокаиновите крале и защо МВР на Цветанов не е разследвал тази връзка, попитаха днес от БСП. Лидерът на партията Сергей Станишев изрази съмнение за покровителство на ГЕРБ над някои канали:

След като Цветанов обяви, че гръбнакът на организираната престъпност е пречупен по време на техния мандат, ще се окаже, че това е лъжа. Възниква въпросът и във връзка с акциите - тука вече: за покровителство над различни канали от страна на ръководството на МВР и заместник-председателя на партията ГЕРБ, може би и председателя... Всички мълчат по този въпрос. И Борисов, и Цветанов, и Фандъкова, които са все много приказливи, по този въпрос много свенливо мълчат.

От ГЕРБ реагираха веднага, като припомниха, че по време на управлението си са провели редица операции за залавяне на наркотици. Според бившия вътрешен министър Цветан Цветанов: За първи път МВР пише опорни точки.

Не искам да отговаряме на подобни политически спекулации, на хора, които се чудят как да влязат в новата предизборна кампания за евровота, понеже сценарият с бюлетините от Костинброд няма как да се повтори отново, трябва да намериме подходящата тема... Партия ГЕРБ няма да участва в този сценарий. Има компетентни органи, които трябва да си свършат своята работа. Има ли задържани лица по тази операция, които да са с постоянна мярка, допълни Цветан Цветанов. 



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна