Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Таня Христова: И през юли общините на ГЕРБ ще бъдат излъгани

Снимка: www. gabrovo.bg

4 общини на ГЕРБ съдят правителството заради публичната инвестиционна програма на правителството, по която им бяха отпуснати минимални средства. Една от общините, която самостоятелно е внесла своята жалба във Върховния административен съд е Габрово. 

В предаването "Преди всички" кметът Таня Христова изрази надежда основният принцип, на който е положено постановлението, с което бяха разпределени милиони левове, реално да намери своето приложение: Аз като кмет съм длъжна да настоявам и да искам да получа отговор от МС по какъв начин и как е протекла процедурата.

Таня Христова каза, че Габрово е една от общините, които не са попаднали в списъка за финансиране, без да получат уведомление дали проектите са некачествени или трябва да бъдат подобрени. Според нея обжалването няма да спре изпълнението на програмата.

Моята лична цел като кмет не е да пострадат останалите общини. Това, което смятам, че е важно, е да настояваме за прозрачно разходване на публичния ресурс, без значение дали кметовете са в община със спечелен проект или от община без спечелен проект, заяви кметът на Габрово.

Тя не смята, че ще се стигне до преразпределение на финансовите средства: За нас, които сме извън списъка, звучи полууспокоително възможността през месец юли да се преразгледат средствата и проектите, които може би няма бъдат усвоени. Но отново ще бъдем излъгани, защото дори и да сме одобрени, ние няма да имаме физическото време да реализираме проектите.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна