Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откраднатите 80 хиляди лева в Ямбол са били собственост на общината

Снимка: БГНЕС

80-те хиляди лева, които двама маскирани откраднаха снощи от инкасо служители в центъра на Ямбол, са били собственост на общината, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Според него първоначалната проверка е показала, че при пренасянето на парите са направени недопустими пропуски.

Парите е трябвало да бъдат пренесени на около 30 метра от изходната врата на общината до входа на банката, тъй като те се помещават в една и съща сграда, но са с различни входове. В 18 часа и 5 минути охранителят е излязал от общината, носейки полиетиленов плик със сумата от 80 000 лева. В този момент двама с качулки на главата са го нападнали и са издърпали плика от ръцете му.

Главният секретар Светлозар Лазаров беше категоричен, че са допуснати множество пропуски.

Не е имало външен периметър при пренасянето на сумата. Служителите не са били въоръжени. Не са спазени условията за придружаване на такава сума, тоест бил е един охранител, което е недопустимо, каза Лазаров.

В момента тече проверка дали изобщо има сключен договор между банката и охранителната фирма. От полицията отказаха да съобщят дали сумата е била застрахована.

По време на инцидента на метри от мястото се откриваше международния маскараден фестивал "Кукерландия".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна