Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мерките срещу имиграцията дават резултат, отчете Светлозар Лазаров

Снимка: БГНЕС

Миграционният натиск не е намалял в сравнение с миналата година, но предприетите мерки дават резултат. Оценката направи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров след въздушно наблюдение на българо-турската граница. На инспекцията присъства и изпълнителният директор на "Фронтекс".

Над 700 полицаи в момента охраняват българо-турската граница и те ще останат там до издигането на оградата, съобщи главен комисар Лазаров. Що се отнася до условията, при които работят полицаите, Лазаров не скри, че има пропуски, но те се отстраняват.

В постоянен контакт сме и със синдикатите, и със служителите, които са командировани. Правим всичко, каквото можем, и всичко, каквото така ни позволяват силите и средствата, за постигане на едни по-добри условия, за едно нормално пребиваване, каза той.

Главният секретар посочи, че от началото на годината в страната са влезли 214 нелегални имигранти. Върнати след блокиране от българска страна са 581 граждани, а на турска територия са задържани по наш сигнал 471 граждани. Според Лазаров резултатите са обнадеждаващи и работата ще бъде по-ефективна след преминаването на дирекция "Миграция" под прякото ръководство на "Гранична полиция".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна