Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Единият пътник с краден паспорт в изчезналия самолет не е свързан с терористи

| обновено на 11.03.14 в 10:14
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Единият от двамата мъже, които са се качили с крадени паспорти на изчезналия самолет на Малайзийките авиолинии, е иранец. Смята се обаче, че той няма връзка с терористи. Според малайзийската полиция 19-годишният младеж е пътувал за Германия, където се е надявал да получи убежище. Властите са се свързали с майка му, която е във Франкфурт и го е очаквала да пристигне. 

Според експерти кражбата на паспорти е нарушение за закона, но сравнително често срещано явление за район, център на имиграцията.  

По-рано Малайзия разшири зоната за издирвателната и спасителна  операция за изчезналия пътнически самолет на "Малейжа еърлайнс" с 239 пътници на борда, след като и третият ден по издирването му не даде резултат, съобщи ДПА, цитирайки висш малайзийски авиационен служител.

Главният директор на департамента за гражданска авиация Азхарудин Абдул Рахман каза, че радиусът на зоната за издирване ще бъде удвоен до 100 морски мили около малайзийската планина Игари, където самолетът "Боинг 777-200" е бил забелязан от радарите за последен път. Той добави, че по преценка на експертите голямото петролно петно, забелязано в неделя в морето край северната провинция Келантан, не е от самолет. 

Информацията е на БТА.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна