Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габрово е домакин на годишната среща на общинската мрежа за енергийна ефективност

Снимка: БГНЕС
Габрово е домакин на годишната среща на общинската мрежа за енергийна ефективност "ЕкоЕнергия". Двудневният форум е посветен на целите и задачите пред сдружението през новия планов период 2014-2020 година. Един от основните акценти в редовната годишна конференция е дискусия на тема: "Как общините и държавата могат заедно да ускорят обновяването на жилищните сгради".

В рамките на срещата ще се проведе и строителен форум, посветен на въвеждането на почти нулеви и пасивни къщи в България, наречени така, тъй като се подгряват и охлаждат без активни системи. Информационен семинар ще запознае участниците с очакваните възможности за изпълнение на проекти по оперативните програми в новата многогодишна финансова рамка. Двудневният форум ще даде възможност за споделяне на идеи и мнения от страна на членовете на мрежата относно устойчивото енергийно развитие на местно ниво.

За участие в конференцията са поканени и представители на сдружения на общини, национални институции и фирми, които работят в сферите на енергийната ефективност, енергетиката и опазването на околната среда.  

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна