Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия увеличава интензивността на военните учения в близост до Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия увеличава интензивността на военните учения в четири области, три от които граничат с Украйна. Полевите занятия се провеждат в Ростовска, Белгородска и Курска област, които са на границата с Украйна, а също така в Тамбовска област. Ученията ще продължат до края на март.

Както съобщават от Министерството на отбраната, командирите и подразделенията тренират организацията на различни видове бойни операции, като действат нестандартно, внезапно, заблуждавайки противника.

Основната цел е да бъде извършена всестранна проверка на координацията между подразделенията с последващо изпълнение на учебно-бойни задачи на непознати местности и полигони, посочват още от военното ведомство. Заключителният етап от маневрите предвижда упражнения по огнева подготовка с бойни стрелби.

В момента на територията на Русия се провежда и друго голямо военно учение, което трябва да завърши утре. В него участват 1500 военнослужещи, които извършиха десант на полигон в Ростовска област, който се намира само на 50 км от границата с Украйна.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна