Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Следващата сряда се очаква решение за бъдещето на бургаската корабостроителница

Снимка: БГНЕС

Банката-кредитор на корабостроителния завод в Бургас е изявила готовност да прехвърли управлението на немската компания, която е изготвила оздравителен план за предприятието. Това каза представителят на българския офис на фирмата Радослав Вълчев. Очаква се следващата сряда да се вземе решение за бъдещето на бургаския завод. Ако управлението на бургаския завод се поеме от немската компания, ще бъде спрян публичният търг за разпродажба на имуществото, а съкратените близо 150 служители ще бъдат възстановени на работа, каза още Радослав Вълчев.

Днес частен съдия-изпълнител обяви за публична продажба активите на корабостроителния завод, а съкратените работници, които не са получили още неизплатените си заплати, заплашиха с протести в Страсбург.

Протестите, ако трябва, ще ги направим и по-агресивни, тъй като засега проявяваме известна толерантност и разбиране, но при положение че продължава зад гърба ни да се извършва всичко и държавата не се намесва, значи хората са съгласни да предприемем всякакви по-агресивни действия, каза един от протестиращите.

В писмо до областния управител на Бургас Павел Маринов съкратените работници настояват да получат информация дали заводът ще бъде обявен в несъстоятелност или ще се премине към оздравителен план.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени