Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ проучват искането на украинските лидери за оказване на военна помощ

САЩ проучват искането на украинските лидери за оказване на военна помощ и предоставяне на оръжия, заявиха американски представители, пожелали да останат анонимни, предаде Франс прес. Тези представители на администрацията на Барак Обама опровергаха твърденията, че молбата на Киев е получила отказ от американска страна. Те увериха, че все още не е взето окончателно решение по въпроса.

Искането за военна помощ идва в момент, в който украинският премиер Арсений Яценюк е на визита в САЩ. Той се срещна с президента Обама и получи неговата подкрепа в разгара на кризата, която противопоставя Украйна на Русия във връзка с Крим.

Руски военен кораб разтовари камиони, войници и най-малко един брониран автомобил край Севастопол, а руски самолети започнаха военно учение над Средиземно море. Москва продължава да засилва военното си присъствие на Кримския полуостров, след като тази сутрин руски военен кораб разтовари камиони, войници и най-малко един брониран автомобил край Севастопол, съобщи репортер на агенция Ройтерс. Проруските власти на Кримската република твърдят, че руските военни на полуострова са само в района на Севастопол.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна