Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15 милиона лева за заплати получават "Напоителни системи"

Димитър Греков
Снимка: БГНЕС

15 милиона лева отпусна правителството на предприятието "Напоителни системи". Част от средствата са за изплащане на заплати. До месец се очаква доклад за преструктуриране на дружеството. 

Земеделският министър Димитър Греков обясни, че с тази сума предприятието трябва да реши основните си проблеми: 

Категорично беше решено да бъдат отпуснати 15 милиона лева, които да бъдат средства, разплатени към кредиторите, а също така и към най-големия потенциал на дружеството - това са хората. Въпреки това тежко положение, което е наследено от 2011-а година, дружеството е изпълнявало освен типичните си задължения, свързани с напояването на селскостопанските култури, а също така и важни за националната сигурност задачи, свързани с опазването на 21 язовира, които са от икономически важно значение за други сектори на националната икономика. Мисля, че по този начин ще успокоим и част от хората, които близо три месеца не са получавали заплати.

С уточнението, че 15-те милиона лева няма да решат всички проблеми на дружеството, Греков уточни, че до месец земеделският и финансовият министър по искане на премиера трябва да подготвят доклад за състоянието на "Напоителни системи" и за бъдещото развитие на дружеството.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна