Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синът на капитана на малайзийския самолет не вярва, че баща му е причинил катастрофата

Снимка: airliners.net

По-малкият син на капитана на изчезналия малайзийски самолет Ахмад Сет не вярва на версията, че баща му умишлено е предизвикал катастрофата, предаде Интерфакс като се позова на малайзийското издание "Ню Стрейтс Таймс".

Двамата пилоти - 53-годишният Захари Ахмад Шах и вторият пилот - 27-годишният Фарик Абдул Хамид са били зад щурвала на лайнера, когато на 8 март с него бе изгубена връзката над Южнокитайско море.

Полицията в Малайзия разпита членовете на семействата на двамата и конфискува от дома на капитана тренажьора за отработване на навиците за пилотиране. В момента експерти от ФБР анализират данните получени от авиостимулатора. Засега обаче няма открити никакви улики срещу първия пилот.

На борда на полет Ем Ейч 370, изпълняващ курс от Куала Лумпур за Пекин, пътуваха 239 души, заедно с 12 -те членове на екипажа. 154 от тях са китайски граждани.

По-рано тази седмица премиерът на Малайзия Наджиб Разак обяви, че изгубеният самолет е катастрофирал в южната част на Индийския океан. Според властите, никой от пътниците и екипажа не е оцелял.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна