Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Атанасова: Този Изборен кодекс е направен само за евроизборите

Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова коментира, че БСП и Мая Манолова са в задънена улица, защото безспорно се е доказало, че приетите изборни правила не работят.

Осем месеца чувахме как този Изборен кодекс ...ще даде професионална ЦИК...Оказа се, че това е поредната лъжа на БСП. ...сега трябва да се загърбят политическите пристрастия и да се обсъждат текстовете, които ние сме предложили, тъй като евроизборите наближават ....Някак си на инат госпожа Манолова лиши най-голямата парламентарна група от неин представител...Предложили сме законопроект за промяна на Изборния кодекс,...считаме, че ако има предсрочни или редовни парламентарни избори, този кодекс няма да работи...предлагаме промяна с плаващ състав на ЦИК, 18 плюс, защото не е ясно коя партия ще има депутати в Европейския парламент и за всяка една от преминалите бариерата да може да попълва състава на ЦИК. Не трябва да се обсъжда чие е предложението, а просто да се подкрепи, така ще се излезе от сегашната ситуация....

Десислава Атанасова добави, че цялата администрация, свързана с Изборния кодекс, е объркана. ГЕРБ предлага промяна и в тази част от закона.

Цялото интервю с Десислава Атанасова можете да чуете от звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна