Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четин Казак: Ще подкрепим законопроекта на ГЕРБ за промени в Изборния кодекс

Снимка: Дневник
Следващия вторник Комисията по правни въпроси в парламента ще обсъди предложените от парламентарната група на ГЕРБ промени в Изборния кодекс. От ДПС заявиха, че има вероятност те да бъдат подкрепени и от тяхната политическа сила.

ГЕРБ предлага ЦИК да се състои от 18 члена, включително председател, заместник-председател и секретар, които се предлагат от парламентарно представените партии и коалиции, както и по един член, предложен от партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени.

Председателят на правната комисия, депутатът от ДПС Четин Казак е на мнение, че законопроектът на ГЕРБ трябва да се подкрепи: Не виждам чак толкова драстични проблеми, които да ни разколебаят в нашето желание да подкрепим този законопроект, независимо че е внесен от ГЕРБ, той цели да коригира една несправедливост, която беше извършена спрямо нас.

ДПС са склонни да подкрепят и жалбата на БСП до Конституционния съд срещу указа на президента Росен Плевнелиев за назначаването на състава на ЦИК. И от партия "Атака" ще подкрепят жалбата на БСП.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени