Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Атака" на протест пред президентството срещу визитата на Виктория Нюланд

Снимка: БГНЕС
Депутати от партия "Атака", водени от лидера си Волен Сидеров, се събраха  пред президентството на протест срещу визитата на помощник държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд. С плакати "Вън на американските бази от България", "България вън от НАТО" , "Нюланд, не ни вкарвай във война" и "Не на санкциите срещу Русия" депутатите от "Атака" изразиха своя протест срещу тайната дипломация и липсата на каквато и да е информация за посещението на Нюланд у нас.

Посещението на госпожа Нюланд, според мен, е да бъдат натиснати нашите управници да се съгласят на американско военно присътвие тук, засилено, на разполагане на стратегически, може би оръжия, на обработка на шистов газ, да падне мораториумът, защото това е другата й цел от посещението. И въобще да бъдат "набити обръчите", както се казва разговорно, на нашите управници. "Атака" е единствената политическа партия, която е будна по тези въпроси. Ние сме против санкциите срещу Русия, защото една от задачите на Нюланд също е да съгласи българските управници с това да има по-тежки икономически санкции срещу Русия. Въобще да влезем в едни враждебни отношения с руската страна, което е неизгодно, неполезно и пагубно за България, коментира Волен Сидеров.

Той обясни, че на запитването на "Атака" не са получили информация за посещението нито от външното министерство, нито от американското посолство.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна