Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават делата срещу Цветан Цветанов и Филип Златанов

Снимка: БГНЕС

Двама знакови подсъдими ще се срещнат днес в Съдебната палата - бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и бившият председател на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов. 

Финални свидетели се чакат по делото срещу Цветанов, подсъдим, че е написал шест пъти "Не" с удивителни под поискани от прокурор и разрешение от съдия специални разузнавателни средства. 

По делото Златанов трябва да започнат финалните пледоарии, след като авторът на прословутото тефтерче с инициали и указания как трябва да се решава една или друга преписка, се отказа от разпита на всички свидетели и вещи лица и избра бързата процедура. Теоретично съдия Андрей Ангелов може още днес да каже виновен или невинен е Филип Златанов по обвинението, че е нарушил служебните си задължения, от което е било разколебано доверието на обществото в дейността на Комисията като независим орган. Обвинение, по което Филип Златанов не се признава за виновен. В случай на осъдителна присъда, санкцията, предвидена в Наказателния кодекс, е затвор до 5 години, лишаване от право да се заема определена длъжност или пробация.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна