Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отхвърлиха поредното искане на ГЕРБ за анкетна комисия за Лясковец

Снимка: БГНЕС
За пореден път мнозинството в парламента отхвърли предложението на депутатите от ГЕРБ да бъде създадена временна анкетна комисия за изясняване на фактите и обстоятелствата относно планирането и провеждането на полицейската операция в Лясковец на 14-и март.

Депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов коментира, че през последните две седмици резултатите от вътрешната проверка в МВР по провеждането на спецполицейската операция в Лясковец са неясни и не дават отговори на много въпроси:

По какъв начин е доказана вината на двамата служители, които бяха нарочени за основни виновници, за провала на тази операция? Кой ги е изпратил, пред кого и какво са докладвали? Чухме, че те не са докладвали, но има сведения, че те са докладвали. Да, не е ясно на кого. Дисциплинарната проверка доказа, че двамата полицаи, които са "основни виновници", ще бъдат наказани, забележете, за нарушение на Етичния кодекс на служителите в Министерство на вътрешните работи. Не чухме обаче какви са основанията и кои са текстовете от Етичния кодекс.

След две прегласувания предложението за нова временна комисия беше отхвърлено.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна