Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неидентифицирани предмети на австралийското крайбрежие се изследват за връзка с полет MH370

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Неидентифициран материал на австралийското крайбрежие се изследва за възможна връзка с малайзийския самолет, който изчезна преди повече от 7 седмици с 239 души на борда, предаде Ройтерс. Предметите били намерени на 10 км източно от град Огаста в южния край на щата Западна Австралия, се казва в изявление на съвместния координационен център по издирването. Материалът, за който не се дава никакво описание, е първото съобщение за евентуални останки от седмици насам и първата следа от 4-ти април, когато властите засякоха предполагаем сигнал от черната кутия на самолета.

В същото време кабинетът на Малайзия е одобрил назначаването на международен екип за разследване на изчезването на самолета от полет MH370, съобщи транспортният министър Хишамудин Хюсейн. 

Главната цел на международния разследващ екип е да оцени, проучи и определи действителната причина за инцидента, за да може подобни случаи да бъдат избегнати в бъдеще, заяви той в Куала Лумпур.

Министърът е добавил, че правителството е провело разговори с малайзийската държавна петролна фирма Петронас и с други подобни за разширяване на издирването на самолета в дълбоки води в южната част на Индийския океан.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени