Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Образувано е досъдебно производство за жп инцидента край Септември

| обновено на 08.05.14 в 17:39
Снимка: БГНЕС

Образувано е досъдебно производство за вчерашната тежка катастрофа между ТИР и пътнически влак карй гара Септември. При инцидента пострадаха 10 души, като състоянитео на двама от тях е особено тежко. 

Досъдебното производство е образувано от Транспортна полиция - Пловдив под ръководството на районната прокуратура в Пазарджик. Предстои да бъдат назначени автотехническа и съдебномедицинска експертизи, ще бъдат разпитани и свидетели на тежкия инцидент. Разследването е по текст от наказателния кодекс за причиняване на средна телесна повреда на повече от едно лице, в следствие нарушаване на Закона за движение по пътищата. Ако бъдат събрани безспорни доказателства, ще бъдат повдигнати обвинения на шофьора на ТИР-а.

Все още е критично състоянието на 62-годишната жена от Ковачево, която пострада най-тежко при вчерашния сблъсък между пътнически влак и тежкотоварен камион на жп прелез край град Септември. Тя е на командно дишане и има сериозна опасност за живота й. Срещу шофьора на тежкотоварния камион ще бъде образувано досъдебно производство.

Тежко остава и състоянието на 37-годишният мъж от Пловдив, който е с черепно-мозъчна травма. Останалите четирима, включително и шофьорът на ТИР-а са стабилни и се възстановяват от травмите.

Рано сутринта жп линията Пловдив - София бе отворена за движение. Окръжната прокуратура очаква протокола от разследващите катастрофата.

Вчера, малко преди 17 часа, ТИР пресече пътя на пътнически влак на прелез край Септември въпреки светлинната сигнализация. От удара сериозно пострадаха 6 души.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени