Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ: Новият Закон на МВР не е финансово обезпечен

| обновено на 09.05.14 в 10:35
Снимка: БГНЕС
От ГЕРБ съобщиха, че новият Закон за МВР не е финансово обезпечен. Те цитираха писмо от финансовия министър Петър Чобанов до председателя на вътрешната комисия Атанас Мерджанов. От него става ясно, че още през януари министерството е обявило, че пари за промените няма да има.

Вкарват закон, за който нямат пари. И както на последното заседание на Министерския съвет Тройната коалиция вдигна пенсиите без да има пари в бюджета, те с този закон ще задължат следващото правителство да плаща тези заплати. И това не е скандално. Техният министър казва, че няма пари. Това не е ли лъжа, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според Атанас Мерджанов цитираното от ГЕРБ становище на финансовия министър е на твърде начален етап.

Това е много, много първоначално становище на финансовия министър. Лично г-н Чобанов на няколко пъти обясни, че МВР ще бъде обезпечено със средства, за да се поемат новите социални разходи, предвид приемането на новия закон. Подобни спекулации не са изненада и те вероятно ще продължат. Аз се учудвам на безсилието на ГЕРБ, още повече на г-н Борисов, който се е занимавал с ведомството, грижил се е уж за хората и изведнъж търсят под вола теле. Ако те бяха достатъчно загрижени, нямаше да лансират подобни спекулации. Колкото средства са необходими, те ще бъдат осигурени, беше категоричен председателят на вътрешната парламентарна комисия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени