Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маргарита Попова с поредна критика към президента

Снимка: БГНЕС
Решението на президента да не се яви в парламентарната комисия е действие, което трябва да бъде обмислено внимателно и не може да бъде личен избор, коментира вицепрезидентът Маргарита Попова.

В интервю за bTV Росен Плевнелиев заяви, че няма да отиде при депутатите, защото не иска да легитимира една противоконституционна и недемократична инициатива.

Аз съм абсолютно убедена, че в конкретния случай президентът много добре е обмислил и знае, че подобно действие не може да бъде личен избор. Това е силен политически ход, политическо действие и държавническо действие. Така че трябва внимателно да бъде обмислено
, заяви Маргарита Попова.

В петък, по предложение на "Атака", Народното събрание създаде Комисия за изясняване на обстоятелствата, свързани с дейността на фирмите лицензианти на ДКЕВР за снабдяване с електроенергия, както и нерегламентираните им контакти с представители на държавата и свързани с политически партии лица. Комисията си е поставила за цел да установи фактите около необявена официално среща на президента Росен Плевнелиев с шефа на EVN Щефан Шишковиц във Виена.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени