Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Военното министерство ще пише нов закон за резерва

Снимка: БГНЕС
Военното министерство ще пише нов закон за резерва, съобщи министърът на отбраната Ангел Найденов на среща с представители на военно-патриотичните дружества в София. Сегашният закон е слаб и има нужда от  повече финансиране.

На срещата военният министър обясни, че за да се преодолее технологичната пропаст между българските войски и тази от държавите в НАТО е необходимо да има поне 250 милиона лева допълнително финансиране извън бюджета на Министерството на отбраната. Найденов призова и депутатите от парламентарните групи да подкрепят вземането на решенията за модернизацията.

От военно-патриотичните съюзи поискаха във Военно-медицинска академия да има дом за ветерани.

Министър Найденов обеща, че няма да се подаде на натиска за промяна на условията за пенсиониране на военните, именно за да бъде по-привлекателно потъпването в армията. Ангел Найденов каза, че няма как да предостави сгради за стопанисване от военно-патриотичните дружества. Министърът обеща бързо разглеждане от Министерския съвет на промените в Закона за военно-пострадалите и инвалидите. Предстоят и отварянето на нови социални кухни.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна