Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Папазов: Няма да има съкращения в БДЖ

Данаил Папазов
Снимка: БГНЕС

Съкращения в БДЖ няма да има, увери транспортният министър Данаил Папазов. По думите му, част от работещите в администрацията ще бъдат пренасочвани към длъжности, свързани с експлоатацията. Министърът категорично отрече да е говорил за освобождаване на служители:

Много точно и ясно сме казали за какво ще правим тази оптимизация. Говорихме с всички синдикати, писмено ще им отговорим. Това според мен го нагнетиха и някои ваши колеги, след като публикуваха за някаква бройка 700 човека, която аз никога и моите колеги никога не сме споменавали.

Със сигурност обаче това са служителите в администрацията, които ще бъдат преквалифицирани:

Ние имаме в момента много длъжности, които липсват в БДЖ, имаме раздута администрация. Хора могат да бъдат пренасочени от една длъжност в друга. Много хора ми казаха, ама не може човек, който е работил цял живот строител, да не може да работи друго. Да, ако искат да работят в БДЖ, ще трябва да започнат да работят друго. Ние ще направим такива програми - да ги пренасочим тези хора, но ако нямат желание, си е техен проблем.

Папазов инспектира ремонта по железопътния участък София - Враца. Времето за пътуване по трасето е съкратено с близо 30 минути.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна